torsdag 16 oktober 2014

Speed-dejting Samverkan skola arbetsliv Jobb-Mentor

Vi går i 9b och 9a. Vi ska snart börja på gymnasiet. Då måste vi veta vad vi vill jobba med och vad vi ska välja. 

Idag har vi besök av Claudia Spencer, Google som har varit elev på Sjumilaskolan. Alla nior har fått Speed-dejta henne i 15 minuter. Därefter går man vidare till nästa företagare/arbetare. Att jobba med Google är både häftigt och kreativt. Det kräver att man tänker själv och att man tar ansvar. 





Vi har också fått träffa Lotta Mauritzon som är Marknadsansvarig på Drivhuset. Hon berättar om hur man kan starta eget företag och hur det fungerar om man vill köpa i saker till företag. 



Några elever fick träffa Erik Åkesson ingenjör med inriktning industriell ekonomi och jobbat som utvecklingsledare på Skanska. Där har han varit i 6 år. Han har en bred utbildning som gör att han kan ta flera olika jobb. Efter jul ska han  prova på att jobba på en Marknadsföringsbyrå istället. 


Sedan träffade vi Daniel Putz. Han kommer från Tyskland. Han jobbar som projektledare och konsult inom IT-systemutveckling. Han är bra på att programmera och att leda utvecklingsprocesser. 



Den sista vi träffade var Richard Anborn från SEB. 


Våra klasskompisar har också träffat Lisa Ringdahl från polisen, Natalie Roman från hemtjänsten, Fatma Zengin som är maskiningenjör, Tommy Glaser från Räddningstjänsten och Jonatan Jobring som är plåtslagare. 

Vi har flera bloggar på skolan. Se vår underflik om bloggar. Vi har en som inriktar sig på vårt samarbete med skola näringsliv. Där kan ni läsa mer om denna dagen och om vad vi har gjort tidigare: 

www.sjumilapraktiken.se

Hälsningar från klass 9b och 9a 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar